Баница с тиква
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г брашно тип 500
- 1.50 кг тиква
- 125 г краве масло
- 5 с.л. олио
- 150 г орехови ядки
- 200 г захар
- 50 г пудра захар
- 120 г сухари
- 1 ч.л. канела на прах
- 1 к.л. сол хималайска
Начин на приготвяне
-
Тиквата се обелва, почиства се от влакнестата част и семките, настъргва се на ренде и се задушава в олиото заедно с кристалната захар.
-
Орехите се смесват с канелата и със сухара.
-
От брашното, което е пресято два пъти, се прави тесто с 1 чаша вода и малко сол, след което се разточва на кори. Всяка кора се поръсва с масло и плънка и се навива на рула.
-
Нарежда се в тава, намазва се с мазнина и се пече в предварително загрята фурна на умерен огън.
-
Поръсва се с пудра захар.