Начало > Тестени > Тиквеник за Петровден

Тиквеник за Петровден

Тиквеник за Петровден
40
x0
1
40
минути
x0
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Измива се и се обелва тиквата. Нарязва се на парчета

  2. Поръсва се със захарта и вари в предвиденото количество вода.

  3. Замесва се тесто от брашното и маслото. Разточва се на две дебели кори. Големината на корите да е колкото тавата, в която ще се пече.

  4. Намазва се тавата с мазнина и се полага първата кора.

  5. Върху нея се разстила на дебел слой сварената и охладена тиква, в която са прибавени счуканите орехи и канела.

  6. Върху туквата се полага и втората кора, предварително надупчена с вилица.

  7. Пече се до опичане на корите.

  8. Студеният тиквеник може да се поръси с пудра захар.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?