Телешка супа с картофи
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 глава лук
- 2 домата
- 50 г целина
- 2 моркова
- 600 г телешко месо
- 1 ч.л. черен пипер
- ч.л. сол
- 40 г масло
- връзка магданоз
- 4 картофа картофи
Начин на приготвяне
-
Джоланa се нарязва на парчета, залива се със студена вода и се вари на силен огън.
-
Когато заври пяната се отбира. Прибавят се малко сол, черен пипер на зърна и продължава да се вари на тих огън.
-
Когато месото се полусвари се прибавят морковите и целината, нарязани на кубчета, а лукът - на четвъртинки, половинки или цели, ако главичките са малки.
-
Картофите се нарязват и се поставят в последните 30 минути, а доматите и магданоза - малко преди снемането от огъня.
-
Маслото се сгорещава, слагат се в него лъжица настъргани моркови, за да се оцвети и се прибавя към супата.
-
Сервира се гореща.