Крем супа с топено сирене
минути
порции
сложност
Съставки
- 75 г краве масло
- 2 с.л. брашно тип 500
- 3 ч.ч. бульон зеленчуков
- 2 ч.ч. вода
- 4 с.л. вино бяло
- 100 г сирене топено
- 1/2 връзка магданоз пресен
- 2 щипка черен пипер млян
- 1 к.л. сол хималайска
- 1 глава лук кромид стар
- 2 филии хляб
Начин на приготвяне
-
Разтопете половината от маслото и запържете брашното. Залейте с бульона, 2 чаши вода и виното.
-
Варете 10-15 минути. Прибавете нарязаното сирене, като бъркате непрекъснато.
-
Щом заври, свалете супата от огъня, подправете я със ситно нарязан магданоз и черен пипер.
-
Нарежете лука на ситно, а хляба - на кубчета. Изпържете ги в останалото масло и поднесете към супата.