Начало > Супи > Крем супа с топено сирене

Крем супа с топено сирене

Крем супа с топено сирене
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 75 г краве масло
  • 2 с.л. брашно тип 500
  • 3 ч.ч. бульон зеленчуков
  • 2 ч.ч. вода
  • 4 с.л. вино бяло
  • 100 г сирене топено
  • 1/2 връзка магданоз пресен
  • 2 щипка черен пипер млян
  • 1 к.л. сол хималайска
  • 1 глава лук кромид стар
  • 2 филии хляб

Начин на приготвяне

  1. Разтопете половината от маслото и запържете брашното. Залейте с бульона, 2 чаши вода и виното.

  2. Варете 10-15 минути. Прибавете нарязаното сирене, като бъркате непрекъснато.

  3. Щом заври, свалете супата от огъня, подправете я със ситно нарязан магданоз и черен пипер.

  4. Нарежете лука на ситно, а хляба - на кубчета. Изпържете ги в останалото масло и поднесете към супата.

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?