Крем супа с топено сирене
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/2.png)
![Крем супа с топено сирене|escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/5249.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
- 75 г краве масло
- 2 с.л. брашно тип 500
- 3 ч.ч. бульон зеленчуков
- 2 ч.ч. вода
- 4 с.л. вино бяло
- 100 г сирене топено
- 1/2 връзка магданоз пресен
- 2 щипка черен пипер млян
- 1 к.л. сол хималайска
- 1 глава лук кромид стар
- 2 филии хляб
Начин на приготвяне
-
Разтопете половината от маслото и запържете брашното. Залейте с бульона, 2 чаши вода и виното.
-
Варете 10-15 минути. Прибавете нарязаното сирене, като бъркате непрекъснато.
-
Щом заври, свалете супата от огъня, подправете я със ситно нарязан магданоз и черен пипер.
-
Нарежете лука на ситно, а хляба - на кубчета. Изпържете ги в останалото масло и поднесете към супата.