Начало > Супи > Крем супа от кестени

Крем супа от кестени

Крем супа от кестени
80
x5
2
80
минути
x5
порции
2
сложност

Съставки

  • 4 с.л. краве масло
  • 1 глава лук кромид стар
  • 1 скилидка чесън стар
  • 1 морков
  • 1 стрък селари
  • 1 к.л. сол хималайска
  • 6 ч.ч. вода
  • 1.50 кг кестени
  • 3 бр. черен пипер на зърна
  • 1 с.л. шери
  • 1/3 ч.ч. сметана квасена

Начин на приготвяне

  1. Маслото се загрява на средна температура. Добавят се нарязаните лук, чесън, морков и селъри. Овкусява се със сол и се разбърква периодично до получаване на златист цвят за около 20 минути.

  2. Към водата се добавят кестените и сол, ако е необходимо. Готви се, докато кестените омекнат напълно (около 45  минути).

  3. Супата се пюрира в блендер. Добавят се пиперът, шерито и сметаната и се разбърква с няколко оборорта.

  4. Супата се сервира топла.

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?