Сьомга с ориз в тесто
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Ориза и яйцата се сваряват.
-
За тестото брашното се изсипва в купа и се добавя маслото. Прибавят се жълтъци и сол.
-
Всичко се размесва докато се получи тесто. Поръсва се с брашно и се разточва.
-
Лука се нарязва на ситно и се запържва в зехтин.
-
Сьомгата и сварените яйца се нарязват на две.
-
Тестото се слага в тавичка, върху хартия за печене, и в средата се сипва ориза, а отгоре се нареждат парченца сьомга.
-
След това се допълва с лук, ориз, сьомга и накрая сварените яйца.
-
Счупва се едно яйце и се намазват краищата на тестото.
-
Завива се на руло, дупчи се на места с вилица и се изпича до готовност във фурната.
-
Готовото руло се нарязва на парчета, сервира се и се залива с разтопено масло и копър.