Свинско с екзотична гарнитура
минути
порции
сложност
Съставки
- 100 мл сок от ананас
- 50 мл бяло вино
- 1/2 люта чушка
- 1 скилидка чесън
- 1 лимон
- 1 с.л. зехтин
- 800 г свинско филе
-
за гарнитурата:
- 1 глава червен лук
- 1 червена чушка
- 1/2 връзка магданоз
-
за гарнитурата:
- 1 портокал
- 3 резена ананас
- 1 лимон
- 1 щипка черен пипер
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне
-
В съд, загрят до 100 градуса, се изсипва сокът от ананас и бялото вино.
-
Течността се оставя да се изпари наполовина.
-
Нарязват се лютата чушка и чесънът на ситно и се настъргва кората от лимона.
-
Всичко се изсипва при маринатата. Добавя се и зехтин.
-
Сместа се прехвърля в купа, за да се изстуди.
-
Месото се нарязва на медальони и се слага да постои в готовата марината, докато се приготви гарнитурата.
-
Нарязват се червеният лук, чушката, лютата чушка и магданозът.
-
Нарязват се портокалът и ананасът на четвъртинки.
-
Всичко се разбърква в купа, добавя се зехтин, сок от лимон, сол черен пипер.
-
В тиган се сипва от маринатата и месото се запържва.
-
Овкусява се със сол и с черен пипер.