Солен щрудел
![](https://recepti.bg/static/uploads/defaults/default-round-123x123.png)
![Солен щрудел|escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/4943.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
- 3 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
- 20 г масло
- 6 с.л. олио
- 100 г кашкавал
- 2 фил. хляб
- 200 г цедено кисело мляко
- 3 бр. яйца
- 300 г шунка
- 1 кг броколи
- 1 пак. кори за баница
Начин на приготвяне
-
Използват се купени точени кори, те са по-дебели и удобни за завиване. Рецептата е за пакет с три кори.
-
Плънката се приготвя като измитите и подсушени броколи и шунката се нарязват на ситно. Добавят се всички продукти, без олиото и маслото. Разбърква се.
-
С помощта на четка кората се намазва с 2 с.л. олио. Слага се 1/3 от плънката и щрудела се завива. Това се повтаря и с другите кори.
-
Готовия щрудел се слага в тавата за печене. Правят се няколко леки прореза върху щруделите, за да излиза парата при печене.
-
Намазва се с разтопеното масло и се пече 35-40 минути.