Сочни бирени кюфтета на скара
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г кайма
- 1 гл. лук кромид стар
- 1 бр. червени чушки
- 1/2 вр. магданоз пресен
- 1 ч.л. чубрица
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. кимион
- 50 мл бира
Начин на приготвяне
-
Лука и изчистената чушка се нарязват много на ситно. Смесват се заедно с каймата в голяма купа.
-
Прибавят се сухите подправки на вкус и магданоза, нарязан на ситно. Омесва се добре.
-
Прибавя се бирата и каймата се меси, докато я поеме.
-
Прибира се в хладилник за 1 ден, за да може каймата да поеме добре от миризмите на подправките и бирата.
-
След изваждате от хладилника, каймата трябва да се размеси отново много добре.
-
Започват да се оформят топчета, които след това се притискат с длани, за да се оформят кюфтетата. За да не залепва каймата по ръцете се използва купичка с вода и малко оцет.
-
Кюфтетата се изпичат на силно загрята, намаслена скара от двете страни до готовност. Бирата, добавена в каймата, ще ги направи по-сочни и пухкави, а подправките ароматни и вкусни.
-
Поднесят се с гарнитура по желание.