Лука и изчистената чушка се нарязват много на ситно. Смесват се заедно с каймата в голяма купа.
Прибавят се сухите подправки на вкус и магданоза, нарязан на ситно. Омесва се добре.
Прибавя се бирата и каймата се меси, докато я поеме.
Прибира се в хладилник за 1 ден, за да може каймата да поеме добре от миризмите на подправките и бирата.
След изваждате от хладилника, каймата трябва да се размеси отново много добре.
Започват да се оформят топчета, които след това се притискат с длани, за да се оформят кюфтетата. За да не залепва каймата по ръцете се използва купичка с вода и малко оцет.
Кюфтетата се изпичат на силно загрята, намаслена скара от двете страни до готовност. Бирата, добавена в каймата, ще ги направи по-сочни и пухкави, а подправките ароматни и вкусни.