Начало > Основни ястия > Сочни бирени кюфтета на скара

Сочни бирени кюфтета на скара

Сочни бирени кюфтета на скара|escape
40
x6
1
40
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Лука и изчистената чушка се нарязват много на ситно. Смесват се заедно с каймата в голяма купа.

  2. Прибавят се сухите подправки на вкус и магданоза, нарязан на ситно. Омесва се добре.

  3. Прибавя се бирата и каймата се меси, докато я поеме.

  4. Прибира се в хладилник за 1 ден, за да може каймата да поеме добре от миризмите на подправките и бирата.

  5. След изваждате от хладилника, каймата трябва да се размеси отново много добре.

  6. Започват да се оформят топчета, които след това се притискат с длани, за да се оформят кюфтетата. За да не залепва каймата по ръцете се използва купичка с вода и малко оцет.

  7. Кюфтетата се изпичат на силно загрята, намаслена скара от двете страни до готовност. Бирата, добавена в каймата, ще ги направи по-сочни и пухкави, а подправките ароматни и вкусни.

  8. Поднесят се с гарнитура по желание.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?