Салата "Лодка"



минути

порции

сложност
Съставки
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 1 жълта чушка
- 1 краставица
- 2 бр. домати
- 100 г шунка
- 100 г сирене ементал
- 1 к.л. сол хималайска
- 1 щипка черен пипер млян
- 2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
-
Чушките се разполовяват по дължина. Добре е да не се разрязват на еднакви половини. Едната се сотавя по-дълбока, за да може да се напълни.
-
Пълнежът се прави от краставичките, доматите, шунката и сиренето. Нарязват се на кубчета, овкусяват се и се поливат със зехтина. Разбърква се добре.
-
По-големите половинки на чушките се пълнят с плънката. Прави се платното на лодката от останалата чушка.