Салата "Лодка"
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/3.png)
![Салата](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/5151.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
- 1 червена чушка
- 1 зелена чушка
- 1 жълта чушка
- 1 краставица
- 2 бр. домати
- 100 г шунка
- 100 г сирене ементал
- 1 к.л. сол хималайска
- 1 щипка черен пипер млян
- 2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
-
Чушките се разполовяват по дължина. Добре е да не се разрязват на еднакви половини. Едната се сотавя по-дълбока, за да може да се напълни.
-
Пълнежът се прави от краставичките, доматите, шунката и сиренето. Нарязват се на кубчета, овкусяват се и се поливат със зехтина. Разбърква се добре.
-
По-големите половинки на чушките се пълнят с плънката. Прави се платното на лодката от останалата чушка.