Постни сарми с праз и маслини



минути

порции

сложност
Съставки
- 1 бр. кисело зеле
- 2 ч.ч. ориз
- 4 стр. праз лук
- 1 гл. лук кромид стар
- 1 бр. моркови
- 100 г маслини без костилка
- 5 с.л. олио
- 2 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер млян
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. чубрица
- 1 бр. сушени червени чушки
Начин на приготвяне
-
Праз лука и кромидия лук се нарязват, а морковите се настъргват.
-
Сухата чушка се нарязва на ситно и всичко се задушава с мазнина.
-
Прибавят се ориза и малко вода. Оставя се да се ври, докато набъбне.
-
Сместа се отстранява от котлона и се добавят маслините.
-
Отделят се листата от зелката и се завиват сармите.
-
Поставят се в глинен съд, добавя се вода и се готвят до готовност.