Пица с картофи, моцарела и доматен сос
минути
порции
сложност
Съставки
- 6 с.л. доматен сос
- 5 бр. картофи
- 1 с.л. розмарин
- 1 с.л. мащерка
- 1 с.л. зехтин
- 1 с.л. лимонов сок
- 1 щипка сол
- 1 щипка черен пипер млян
- 50 г моцарела
- 1 бр. тесто за пица
Начин на приготвяне
-
Предварително се сваряват картофки, като се избират по-малки.
-
Тестото се разточва с дебелина по желание. Отгоре се разпределя доматения сос.
-
Картофите се нарязват на тънки филийки (с дебелина около 0.5 см). Поставят се в купа, заедно със свежия розмарин, мащерката, зехтина. Овкусяват се с лимонов сок и сол и пипер, и се разбъркват.
-
Подреждат се върху пицата, а между картофките се слага моцарела.
-
Пече се на висока температура до готовност.