Пилешки рулца
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 броя пилешки филенца
- 1 връзка пресен лук
- връзка магданоз
- 35 г масло
- 30 мл бяло вино
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне
-
Филетата се измиват и подсушават. Начукват се на тънко, поръсват се с подправките, добавят се нарязания на ситно лук и маслото, и се завиват на руло.
-
Забождат се с клечка за зъби.
-
Овалват се в брашно и се запържват леко от всички страни.
-
Изваждат се от мазнината, в която се добавя 1 с.л. брашно, което леко се запържва и се разрежда с виното и малко вода.
-
В получения сос рулцата се варят за около 25 минути.
-
Посолява се на вкус, добавя се ситно нарязаният магданоз, разбърква се и се сервира.