Начало > Основни ястия > Пилешки филета с прошуто и риган

Пилешки филета с прошуто и риган

Пилешки филета с прошуто и риган
45
x2
1
45
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пилешките филета се нарязват на тънки ленти. 

  2. Увиват се с фолио и леко се "разточват" с точилка. 

  3. Върху всяко парче филе се поставя по резен бекон и лист пресен риган. Забождат се през средата с клечка за зъби, така, че да се захванат месото, прошутото и ригана. 

  4. В купичка се смесват брашното със солта и черния пипер, и с тях се овалва месото. 

  5. В сгорещен тиган се загряват маслото и зехтина. 

  6. Пържат се от двете страни до образуването на приятно златиста коричка. 

  7. Ястието се поставя в подходяща чиния, гарнира се с резените лимон и се сервира.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?