Пилешки филета с прошуто и риган
минути
порции
сложност
Съставки
- 400 г пилешко филе
- 4 лентички прошуто
- 15 г брашно
- 25 г масло
- 10 мл зехтин
- 4 листенца риган
- 2 резена лимон
- ч.л. черен пипер
- морска сол
Начин на приготвяне
-
Пилешките филета се нарязват на тънки ленти.
-
Увиват се с фолио и леко се "разточват" с точилка.
-
Върху всяко парче филе се поставя по резен бекон и лист пресен риган. Забождат се през средата с клечка за зъби, така, че да се захванат месото, прошутото и ригана.
-
В купичка се смесват брашното със солта и черния пипер, и с тях се овалва месото.
-
В сгорещен тиган се загряват маслото и зехтина.
-
Пържат се от двете страни до образуването на приятно златиста коричка.
-
Ястието се поставя в подходяща чиния, гарнира се с резените лимон и се сервира.