Начало > Основни ястия > Пиле с маслини и бял сос

Пиле с маслини и бял сос

Пиле с маслини и бял сос
70
x4
1
70
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пилето се измива добре и се нарязва на порции. Поръсва се добре със сол и червен пипер.

  2. На дъното на съда, в който ще се пече пилето се слага половината масло, после се нарежда пилето. Залива се с виното и водата. Отгоре се намазва с останалото масло.

  3. Маслините леко се смачкват, за да си пуснат сок и се нареждат около пилето.

  4. Покрива се с капак или фолио и се пече около 45 минути или до готовност на пилето.

  5. Капака или фолиото се маха и с помоща на черпак се изважда в една чиния част от течността, охлажда се и към нея се добавят заквасената сметана и брашното. Разбива се добре и внимателно се изсипва към пилето.

  6. Съда се разклаща за да се разбърка добре. Оставя се да се пече още около 10-15 минути.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък