Начало > Основни ястия > Печено пиле с ориз и зеленчуци

Печено пиле с ориз и зеленчуци

Печено пиле с ориз и зеленчуци|escape
65
x4
1
65
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Пилето се поръсва със сол и черен пипер. В голям тиган се загрява мазнината на средна температура. Пилето се слага и се готви по около 4 минути от всяка страна, докато стане златисто.

  2.  Добавят се чушките, целината, лука и чесъна. Разбърква се и се готви около 5 минути, докато зеленчуците омекнат. 

  3. Всичко се прехвърля в подходяща тава. Бульона се разтваря и заедно с доматите се изсипват при пилето и зеленчуците.

  4. Ориза се смесва с ригана и шафрана, и също се слага в тавата. 

  5. Пилето се пече покрито, в загрята до 180 градуса фурна около 45 минути. 

  6. При сервиране се поръсва с магданоза.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?