Панирани пилешки бутчета и крилца с корнфлейкс
минути
порции
сложност
Съставки
- 400 г корнфлейкс
- 4 яйца
- 200 г пилешкии бутчета
- 200 г пилешки крилца
-
за марината:
- 10 г джинджифил
- 150 мл соев сос
- 10 г кориандър
- 10 г куркума
- 30 г вегета
- черен пипер
- червен пипер
Начин на приготвяне
-
Пилешките бутчета и крилца се измиват и подсушават.
-
Смесват се всички продукти за маринатата и пилето се потапя в нея. Оставя се така около 30-40 минути.
-
Корнфлейкса се начуква или стрива с ръце, и се слага в купичка.
-
Яйцата се разбъркват и също се слагат в купичка.
-
След това всяко бутче и крилце се топят в яйце, после в корфлейкс и се пържат във фритюрник.
-
Сервират се горещи.