Полезни факти

Корнфлейкс е хранителен продукт получен от сварени царевични зърна, които се изтеглят на люспи, сушат се и се пекат. Той е първия продукт от житно-зърнени растения за закуска, който се появява в магазинната мрежа. Корнфлейксът е много богат на въглехидрати.

Създаден е в края на 19-ти век в Америка от двамата братя, доктор Джон Харви Келог и Уилям Кейт Келог, като резултат на изследванията им за получаване на вегетариански продукт, който да стимулира оздравителните процеси на организма.

Огромният първоначален успех на зърнената закуска предизвиква появата на различни видове и вкусове корнфлейкс.

Най-често се консумира за закуска с мляко или плодови сокове.

Впоследствие започва да се употребява и в кулинарията като панировка на различни меса, риби, кашкавал и други. Също така натрошен корнфлейкс се използва за заместител на брашното при приготвянето на блатове за торти, което прави тези сладки изкушения по-диетични и здравословни.