Начало > Основни ястия > Леща с гъби и яйчени топчета

Леща с гъби и яйчени топчета

Леща с гъби и яйчени топчета|escape
50
x3
1
50
минути
x3
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Лещата се сварява предварително.

  2. В мазнина се запържват нарязана на ситно глава лук и нарязани на ситно скилидки чесън. Прибавят се нарязаните гъби и се задушават няколко минути.

  3. Добавяе се червения пипер и лещата с водата, в която е варена.

  4. При необходимост се добавя още вода, може и бульон за по богат вкус. Котлона се намалява до най-ниска степен.

  5. В купичка се разбъркват яйцето, брашното и чубрицата. Ако яйцето е по-голямо се добавя още брашно, трябва да се получи гъста каша.

  6. С лъжица се загребва от ароматната смес и се пуска в лещата. Когато са готови, топчетата изплуват отгоре. Могат да се направят по-големи или съвсем малки.

  7. Лещата се сервира гореща. Вместо чубрица, могат да се използват всякакви други билки по желание.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?