Смеват се стафидите, портокаловите кори и касиса, всички предварително нарязани, и се накисват в рома за възможно най-много време, препоръчително е да се направи от предишния ден. Трябва хубаво да поемат от алкохола, след което се отцеждат и рома се запазва.
Разбъркват се брашното, бакпулвера и солта. С малка част от сместа се поръсват стафидите.
Смесва се мекото масло с двата вида захар и се приготвя крем. Разбиват се яйцата и есенциите и се разбъркват добре.
Добавят се „пияните“ плодове, портокаловите кори, индийското орехче и се разбърква.
Постепенно се добавя брашното, като междувременно се разбърква. Ако сместа се получи прекалено плътна се добавя малко мляко.
Тавата в която ще се пече кейка се намазва с олио и се покрива с хартия за печене. Сместа се изсипва и се пече на 170-180 С за около 40 минути или до суха клечка.
Когато е готов кейкът с ром и стафиди се изважда. С помощта на клечка за зъби се пробожда на няколко места и се залива с останалия ром от стафидите.
Когато кейкът е изстинал напълно се вади от тавата, слага се в кутия или се покрива хубаво с фолио, за да се абсорбира алкохола.