Начало > Десерти > Кейк с ром и стафиди

Кейк с ром и стафиди

Кейк с ром и стафиди|escape
80
x10
1
80
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Смеват се стафидите, портокаловите кори и касиса, всички предварително нарязани, и се накисват в рома за възможно най-много време, препоръчително е да се направи от предишния ден. Трябва хубаво да поемат от алкохола, след което се отцеждат и рома се запазва.

  2. Разбъркват се брашното, бакпулвера и солта. С малка част от сместа се поръсват стафидите.

  3. Смесва се мекото масло с двата вида захар и се приготвя крем. Разбиват се яйцата и есенциите и се разбъркват добре.

  4. Добавят се „пияните“ плодове, портокаловите кори, индийското орехче и се разбърква.

  5. Постепенно се добавя брашното, като междувременно се разбърква. Ако сместа се получи прекалено плътна се добавя малко мляко.

  6. Тавата в която ще се пече кейка се намазва с олио и се покрива с хартия за печене. Сместа се изсипва и се пече на 170-180 С за около 40 минути или до суха клечка.

  7. Когато е готов кейкът с ром и стафиди се изважда. С помощта на клечка за зъби се пробожда на няколко места и се залива с останалия ром от стафидите.

  8. Когато кейкът е изстинал напълно се вади от тавата, слага се в кутия или се покрива хубаво с фолио, за да се абсорбира алкохола.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?