Начало > Десерти > Бадемов кейк с рикота и круши

Бадемов кейк с рикота и круши

Бадемов кейк с рикота и круши|escape
120
x8
2
120
минути
x8
порции
2
сложност
Видео

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В голяма купа разбийте захарта и яйцата, докато сместа стане бледо жълта и пухкава.

  2. На части добавете разтопеното и охладено масло и разбийте добре. Прибавете брашното и разбийте, докато сместа стане гладка.

  3. Прибавете смлените бадеми и разбъркайте с шпатула.

  4. Изсипете сместа в намаслена и поръсена с брашно форма за печене с падащо дъно с диаметър 23 сантиметра.

  5. Печете 20-25 минути в предваритлено загрята до 180 градуса. Извадете от фурната и оставете да се охлади напълно.

  6. Разтопете маслото в касерола и добавете нарязаните на кубчета обелени круши. Прибавете захарта, лимоновия сок, вишневия ликьор и ваниловият екстракт.

  7. Гответе на средно силен огън около 7-8 минути, докато крушите омекнат и добавете царевичното нишесте. Разбъркайте и свалете съда от котлона. Прехвърлете крушите в купа и охладете напълно.

  8. В голяма купа разбийте рикотата и захарта до пухкав крем. Смесете с разбитата сметана, а след това добавете крушите с част от сиропа. Запазете останалия сироп за блата.

  9. Разрежете внимателно блата на две и долната кора сложете в голямо плато. Намалсете стените на съда за печене и го поставете около блата. Полейте с половината от сиропа и изсипете крема с круши.

  10. Загладете внимателно и покрийте с горната част на блата. Полейте с останалия сироп, покрийте с фолио и приберете в хладилник за поне 6 часа.

  11. Поднесете кейка с препечени бадеми с кафява захар или поръсен с пудра захар и парченца круша.

Стоян Георгиев

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?