Начало > Десерти > Пържени банани с карамелен сос

Пържени банани с карамелен сос

Пържени банани с карамелен сос
Източник: foodphotography.bg
20
x4
1
20
минути
x4
порции
1
сложност
Видео

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В тенджера сложете захарта и маслото нарязано на кубчета. Гответе на средно силен огън, като бъркате често, около 7-8 минути, докато захарта се разтопи.

  2. На тънка струйка налейте сметаната, като бъркате непрекъснато. Свалете съда от котлона и добавете солта.

  3. Обелете бананите, разрежете на 2 по дължина. В голям тиган разтопете половината масло, докато стане на пяна и сложете първите два банана. Гответе около 2 минути и обърнете. Оставете още около минута и извадете в чиния. Повторете с останалите два банана.

  4. На дъното на чинии за сервиране натрошете шоколадова бисквита, сложете бананите, по 1-2 топки сладолед и поръсете с нарязаните орехови ядки и сушените боровинки.

Стоян Георгиев

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?