Начало > Десерти > Кантучини

Кантучини

Кантучини|escape
Източник: foodphotography.bg
40
x0
1
40
минути
x0
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В купа разбийте маслото и захарта до получаването на гладка пухкава смес. Загрейте фурната до 180 °С.

  2. Добавете яйцата, настърганата портокалова кора и и разбийте добре. Налейте виното и прибавете меда.

  3. Пресейте брашното заедно с бакпулвера и солта

  4. Смесете брашното с яйчената смес и разбъркайте добре, докато получите меко тесто.

  5. Нарежете 1/3 от бадемите на дребни парченца, добавете към тестото заедно с останалите цели бадеми.

  6. Покрийте тава с хартия за печене и поръсете с малко брашно. Разделете тестото на три части и оформете на плоски рула с ширина 6-7 см .

  7. Поставете в тавата като оставите между тях разстояние и печете 20-25 минути. Извадете рулата от фурната охладете за около 5 минути върху решетка.

  8. Докато са още топли нарежете с нож за хляб на филийки с дебелина около 2 сантиметра. Подредете филийките в тавата за печене и върнете във фурната за 7-10 минути, докато станат златисти и хрупкави.

  9. Съхранявайте бисквитите до 1 седмица в добре затворен съд. Поднесете с чаша топло мляко или кафе.

Стоян Георгиев

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?