Кантучини
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
В купа разбийте маслото и захарта до получаването на гладка пухкава смес. Загрейте фурната до 180 °С.
-
Добавете яйцата, настърганата портокалова кора и и разбийте добре. Налейте виното и прибавете меда.
-
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и солта
-
Смесете брашното с яйчената смес и разбъркайте добре, докато получите меко тесто.
-
Нарежете 1/3 от бадемите на дребни парченца, добавете към тестото заедно с останалите цели бадеми.
-
Покрийте тава с хартия за печене и поръсете с малко брашно. Разделете тестото на три части и оформете на плоски рула с ширина 6-7 см .
-
Поставете в тавата като оставите между тях разстояние и печете 20-25 минути. Извадете рулата от фурната охладете за около 5 минути върху решетка.
-
Докато са още топли нарежете с нож за хляб на филийки с дебелина около 2 сантиметра. Подредете филийките в тавата за печене и върнете във фурната за 7-10 минути, докато станат златисти и хрупкави.
-
Съхранявайте бисквитите до 1 седмица в добре затворен съд. Поднесете с чаша топло мляко или кафе.
Стоян Георгиев