Начало > Основни ястия > Капама

Капама

Капама
90
x14
1
90
минути
x14
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Сместа за сармите се приготвя, като се нареже на ситно половин глава лук и се засуши, докато стане прозрачен. Дръпва се настрани леко да се охлади и се добавят каймата, ориза, солта, черен пипер и кимион на вкус.

  2. Сармите се завиват с по-големите листа от зелката.

  3. На дъното на гювеча се слага гъшата мас.

  4. Зелето и останалия лук се нарязват, добавя се 1 ч.л. червен пипер, разбърква се и се изсипва в гювеча. Отгоре се нареждат сармите.

  5. Пуешкото месо и пържолите се нарязват, поръсват се със сол и черен пипер, и се нареждат върху сърмите.

  6. Съда се захлупва и се слага да се пече около 2 часа. Не се сипва вода или зелев сок.

  7. Добавя се наденицата и ястието се допича до готовност.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?