Сместа за сармите се приготвя, като се нареже на ситно половин глава лук и се засуши, докато стане прозрачен. Дръпва се настрани леко да се охлади и се добавят каймата, ориза, солта, черен пипер и кимион на вкус.
Сармите се завиват с по-големите листа от зелката.
На дъното на гювеча се слага гъшата мас.
Зелето и останалия лук се нарязват, добавя се 1 ч.л. червен пипер, разбърква се и се изсипва в гювеча. Отгоре се нареждат сармите.
Пуешкото месо и пържолите се нарязват, поръсват се със сол и черен пипер, и се нареждат върху сърмите.
Съда се захлупва и се слага да се пече около 2 часа. Не се сипва вода или зелев сок.
Добавя се наденицата и ястието се допича до готовност.