Начало > Основни ястия > Фалафели

Фалафели

Фалафели
40
x12
1
40
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Нахутът се накисва за една нощ във вода.

  2. На другия ден продуктите, без олиото, брашното и цеденото мляко, се поставят в блендер и се смилат на пюре.

  3. Добавят се 1 или 2 с.л. брашно, така че да се получи хубава хомогенна смес.

  4. Оформят се топчета, които се овалват в брашно и се изпържват в горещо олио.

  5. Поднеся се с цедено кисело мляко. По желание млякото се подправя със сол и счукан чесън.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?