Агнешко с магданоз
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.л. черен пипер
- сол
- 2 връзки магданоз
- 1 с.л. брашно
- 1 ч.ч. бульон
- 4 с.л. олио
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.ч. домати
- 2 връзки пресен лук
- 1 кг агнешко месо
Начин на приготвяне
-
Агнешкото се нарязва на порции, посолява се и се сваряваме.
-
Задушават се нарязаният лук и магданозът в мазнината. Добавя се червеният пипер и се задушава още 5 минути. Добавят се доматите.
-
Ястието се оставя да ври на тих огън 15-20 минути, след което се добавят месото, бульонът и брашното. Къкри още 15 минути и преди да се свали от огъня, се поръсва с черен пипер.
-
Ястието се сервира горещо.