Зеленчукова лазаня със сос бешамел
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
В дълбока тенджера се разтапя маслото. В него се запържва брашното до съвсем леко потъмняване, след това (при непрекъснато бъркане) се прибавя прясното мляко.
-
Бърка се непрекъснато за да не загори, до сгъстяване на соса.
-
Овкусява се със солта, пипера и индийското орехче. Премества се настрани от котлона.
-
Зеленчуците се измиват и се нарязват на шайби, дебели 5-6 милиметра.
-
Картофите леко се бланшират във вода.
-
Зеленчуците се редят в тава по видове и между всеки ред се залива със сос бешамел. Поръсва се с малко кашкавал.
-
Отгоре поливаме със соса и поръсваме обилно с кашкавал.
-
Пече се в предварително загрята на 190 градуса фурна, около 25-35 минути.