Начало > Основни ястия > Зеленчукова лазаня със сос бешамел

Зеленчукова лазаня със сос бешамел

Зеленчукова лазаня със сос бешамел|escape
60
x4
2
60
минути
x4
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В дълбока тенджера се разтапя маслото. В него се запържва брашното до съвсем леко потъмняване, след това (при непрекъснато бъркане) се прибавя прясното мляко.

  2. Бърка се непрекъснато за да не загори, до сгъстяване на соса.

  3. Овкусява се със солта, пипера и индийското орехче. Премества се настрани от котлона.

  4. Зеленчуците се измиват и се нарязват на шайби, дебели 5-6 милиметра.

  5. Картофите леко се бланшират във вода.

  6. Зеленчуците се редят в тава по видове и между всеки ред се залива със сос бешамел. Поръсва се с малко кашкавал.

  7. Отгоре поливаме със соса и поръсваме обилно с кашкавал.

  8. Пече се в предварително загрята на 190 градуса фурна, около 25-35 минути.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?