Телешка пържола на тиган
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 к.л. сол морска
- 1 щипка индийско орехче
- 1 щипка кимион
- 1 бр. дафинов лист
- 6 бр. черен пипер на зърна
- 50 мл вино бяло
- 100 мл краве прясно мляко
- 4 бр. моркови
- 3 гл. сладък лук
- 500 г телешко месо
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва на пържоли. Начукват се с дървено чукче през фолио.
-
Телешкото месо се маринова с мляко, бяло вино и счуканите в хаванче подправки: черен пипер, кимион, индийско орехче, сол и дафинов лист. Към маринатата се добавят и нарязаните на четвъртинки лук и моркови.
-
Добре е месото да престои 24 часа в хладилник, за да се маринова добре. Или може да се накисне в маринатата сутринта, за да се приготви за вечеря.
-
Пържолите и зеленчуците се пекат на скара или грил тиган, като се обръщат страните и се поливат с малко сок от маринатата.