Начало > Основни ястия > Телешка пържола на тиган

Телешка пържола на тиган

Телешка пържола на тиган|escape
45
x2
1
45
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Месото се нарязва на пържоли. Начукват се с дървено чукче през фолио.

  2. Телешкото месо се маринова с мляко, бяло вино и счуканите в хаванче подправки: черен пипер, кимион, индийско орехче, сол и дафинов лист. Към маринатата се добавят и нарязаните на четвъртинки лук и моркови. 

  3. Добре е месото да престои 24 часа в хладилник, за да се маринова добре. Или може да се накисне в маринатата сутринта, за да се приготви за вечеря.

  4. Пържолите и зеленчуците се пекат на скара или грил тиган, като се обръщат страните и се поливат с малко сок от маринатата.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?