Свински карета с млад зелен фасул
минути
порции
сложност
Съставки
- 20 г масло
- 300 г свинско контра филе
- 200 г зелен фасул
-
за маринатата:
- 3 скилидки чесън
- глава лук
- 5 г сол
- 5 г мащерка
- 5 г риган
- 100 мл олио
- 200 мл бяло вино
- 5 г черен пипер
Начин на приготвяне
-
Лука и чесана се нарязват на ситно и се смесват с бялото вино, олиото, ригана, мащерката, солта и черния пипер.
-
Към вече готовата марина се слага свинското контра филе и се оставя за 12 часа, за да попие ароматите и вкуса на маринатата.
-
Пече се на скара или барбекю.
-
Младия зелен фасул се задушава в маслото.
-
Филето се сервира гарнирано със задушения фасул.