Сладкиш с ананас и шоколад
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Яйцата и захарта се разбиват до побеляване.
-
Към разбитите яйца се добавят брашното, олиото, бакпулверът, млякото и ванилената захар.
-
Разбърква се до получаването на еднородна смес.
-
Сместа се разделя на две части и в едната се прибавя какаото.
-
В намазнена и поръсена с брашно тава се изсипват около 2 см от какаовата смес. След това отгоре се изсипва цялата ванилова смес и накрая - останалата какаова смес.
-
Пече се 45 минути в предварително загрята на 180 ºС фурна, след което се оставя да изстине.
-
Ананасът се нарязва на тънки шайби.
-
Шоколадът се разтопява на водна баня и се прибавя маслото.
-
Вече готовият кекс се гарнира с ананаса, отгоре се залива с шоколад и се поставя в хладилник за 20-30 минути.
-
Поръсва се с кокосови стърготини или със смлян шам фъстък.