Начало > Десерти > Шоколадови топки с ром и стафиди

Шоколадови топки с ром и стафиди

Шоколадови топки с ром и стафиди|escape
40
x8
1
40
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Бисквитите се натрошават в купа на ситно, пастите се разчупват на малки парчета и се добавят към бисквитите.

  2. Намачкват се хубаво с ръка и към тях се добавят какаото, меда, рома, предварително накиснатите в малко вода стафиди и сладкото.

  3. Маслото се разтопява и се изсипва в купата. Всичко отново се разбърква и намачква с ръце. Трябва да се получи еднородна лепкава смес.

  4. Купата се покрива с домакинско фолио и се оставя в хладилник за 15 мин да стегне малко маслото.

  5. От охладената смес се взима по една шепа и се оформят с ръка топчета, поставят се върху чиния и се оставят отново в хладилник за 1 час да стегнат.

  6. Накрая шоколада се разтопява на водна баня или в микровълнова и всяко едно топче се потапя в него и отгоре се поръсва с кокос.

  7. От това количество смес се получават около 15-18 броя средни топки.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?