Ригатони с доматено-сметанов сос и пармезан
минути
порции
сложност
Съставки
- 200 г ригатони
-
за гарниране:
- 40 г пармезан
- 8 г магданоз
-
за соса:
- 300 мл домати
- 1 с.л. брашно
- 1 с.л. зехтин
- 100 мл течна сметана
- ч.л. универсална зеленчукова подправка
- 2 щипки черен пипер
Начин на приготвяне
-
Ригатоните се сваряват според указанието на опаковката. Отцеждат се.
-
Брашното се запържва в зехтина до златисто, добавят се смлените домати и подправките, и соса се сгъставя при непрекъснато разбъркване - около 2 минути.
-
След това се добавя течната сметана и след минута соса се сваля от огъня.
-
Пастата се разделя в две чинии за сервиране и се залива със соса.
-
Гарнира се с пармезана и магданоза. Сервира се.