Пъстърва с бекон
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 бр. пъстърва
- 12 бр. бекон
- 250 мл сметана течна
- 1/2 ч.л. червен пипер лют
- 1 ч.л. червен пипер
- 1/2 г черен пипер млян
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Пъстървите се измиват, подсушават се и се поръсват отвън и отвътре със сол и черен пипер.
-
Рибите се увиват в резените бекон и се слагат в намаслена тавичка.
-
Пекат се 20 минути във фурна при температура 200-225 градуса.
-
Сметаната се подправя със сол, червен и черен пипер, добавя се лют червен пипер на вкус
-
Пъстървите се заливат със соса 5 минути преди края на печенето.