Начало > Основни ястия > Пене с пресен лук, скариди и каперси

Пене с пресен лук, скариди и каперси

Пене с пресен лук, скариди и каперси|escape
20
x2
1
20
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Скаридите се измиват добре. 

  2. В дълбок тиган се запържват леко смачканите скилидки чесън, нарязаните чушки, риган и черен пипер (скилидките се смачкват с широката страна на ножа).

  3. Добавят се скаридите и се налива бялото вино. Задушава се за около 10 минути на слаб огън и и се добавя нарязания на кубчета домат.

  4. Бульона се кипва заедно с малко вода в голяма тенджера и се добавя 1 ч.л. сол. Изсипва се пенето. Вари се около 8 минути, за да стане ал денте.

  5. Пенето се изцежда от водата и се слага в тигана, в соса. Разбърква се добре.

  6. Лука се почиства и нарязва, и се добавя към пастата, заедно с каперсите. Разбърква се добре.

  7. Добавят се каперсите и нарязаният лук, и се сервира.

  8. По желание може да се гарнира с малко пресен магданоз.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?