Пене с пресен лук, скариди и каперси
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Скаридите се измиват добре.
-
В дълбок тиган се запържват леко смачканите скилидки чесън, нарязаните чушки, риган и черен пипер (скилидките се смачкват с широката страна на ножа).
-
Добавят се скаридите и се налива бялото вино. Задушава се за около 10 минути на слаб огън и и се добавя нарязания на кубчета домат.
-
Бульона се кипва заедно с малко вода в голяма тенджера и се добавя 1 ч.л. сол. Изсипва се пенето. Вари се около 8 минути, за да стане ал денте.
-
Пенето се изцежда от водата и се слага в тигана, в соса. Разбърква се добре.
-
Лука се почиства и нарязва, и се добавя към пастата, заедно с каперсите. Разбърква се добре.
-
Добавят се каперсите и нарязаният лук, и се сервира.
-
По желание може да се гарнира с малко пресен магданоз.