Начало > Десерти > Пай с круши и бяло вино

Пай с круши и бяло вино

Пай с круши и бяло вино|escape
100
x8
2
100
минути
x8
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Нарязаните круши се сваряват заедно със захарта и виното. Нишестето се разтваря със студена вода и се долива, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти. Добавя се ванилената захар и настърганата кора от лимон. Оставя се да се охлади.

  2. Замесва се тесто от размекнатото масло, брашното, яйцето и пудрата захар. Оставя се за 1 час в хладилник.

  3. Разточва се кора от тестото с дебелина 0.5 см.

  4. Тестото се разстила в намазнена форма за пай, като се покриват и стените. Изсипва се охладената плънка.

  5. Пече се в предварително загрята на 180ºС фурна до зачервяване.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?