Мини кюфтенца с чушки на шиш
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 глави лук
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 7 стръка магданоз
- 1 ч.л. кимион
- 1 глава лук
- 1 кг кайма
- 2 червени чушки
- 2 жълти чушки
Начин на приготвяне
-
Каймата се слага в голяма купа и се размесва с дребно нарязания лук и магданоз.
-
След това се овкусява с подправките - освен черен пипер и кимион може да се добави и много ситно нарязана люта чушка, 1-2 скилидки чесън, чубрица.
-
От така получената кайма се оформят кръгли кюфтенца, които като се редуват със зеленчуците се нанизват на шиш.
-
Скарата се нагрява предварително и се намазва леко с мазнина.
-
При печенето шишчетата се обръщат.
-
Поднасят се топли с гарнитура от пържени каротфки, ориз или свежи зеленчуци.