Медальони от свинско филе с бекон
минути
порции
сложност
Съставки
- 750 г свинско филе
- 80 г бекон
- 2 ч.л. горчица
- 2 ч.л. кетчуп
- 1 ч.л. галета
- 40 г маргарин
- 1 щипка майоран
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Филето се нарязва на 16 резена.
-
Горчицата, кетчупа и галетата се смесват. Подправят се на вкус със сол и двата вида пипер и майоран.
-
Със сместа се намазва едната страна на 8 парчета месо, другите 8 се слагат върху тях. Всеки медальон се увива с резен бекон и се забожда с коктейлна клечка.
-
Медальоните се изпържват в сгорещен маргарин - по 6 минути от всяка страна, като често се заливат с мазнина, за да останат сочни и крехки. По време на пърженето може в тигана да се слоци прясна мащерка по желание.