Начало > Супи > Крем супа от червена леща с картофи

Крем супа от червена леща с картофи

Крем супа от червена леща с картофи|escape
50
x6
1
50
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Лещата се слага в студена вода да ври за около 40-50 минути (да се разври), като количеството вода е около 4 пръста над лещата. 

  2. В тиган се слага 20 грама от маслото и в него се запържват нарязаните лук и картофи, докато леко поомекнат и се изсипват в лещата. 

  3. Тъй като супата доста се е сгъстила, се долива вода по преценка, в зависимост колко гъста искаме да бъде, по принцип около 2-3 ч.ч. вода. 

  4. Прибавя се чесъна, нарязан на ситно.  

  5. В същия тиган се прави запръжка от останалите 20 грама масло, една щипка сладък и люти пипер, след като се запържи леко се изсипва салцата или доматите и се прибавят към супата. Пасира се. 

  6. Добавя се черния пипер. 

  7. Супата се сервира гореща, по желание гарнирана с тиквени семки и малко заквасена сметана.

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?