Начало > Тестени > Чеснови билкови хлебчета

Чеснови билкови хлебчета

Чеснови билкови хлебчета|escape
90
x12
1
90
минути
x12
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маята се разтваря в топлата вода със захарта и 1 с.л. от брашното, оставя се да шупне.

  2. Брашното се пресява два пъти, прави се кладенче и се слагат яйцето, 50 мл от зехтина, сол, оцет и сметаната.

  3. Когато маята шупне се прибавя към брашното постепенно, като всичко се омесва до получаване на меко гладко тесто.

  4. Оставя се на топло, покрито с влажна кърпа за 40 мин да втаса и удвои обема си.

  5. В купичка се слага останалия зехтин с ригана, розмарина, мащерката и счукания чесън, всичко се разбърква.

  6. Форма за мъфини се намазнява и втасалото тесто се разделя на 12 еднакви части. Оформят се 12 топчета.

  7. Всяко топче се разтегля с ръце на кора, намазва се с 1 с.л. от овкусения зехтин и отново се оформя като топка, като се слага в отделенията на формата. Така се процедира с всички 12 топчета.

  8. Всяко се намазва с разбит жълтък и се посипва с мак и сусам. Оставят се да втасат още 20 мин и се пекат на 160 С за 50 минути.

  9. След изпичане ароматните хлебчета, добили форма на гъбки, се консумират топли.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?