Зрял боб с телешко по сръбски



минути

порции

сложност
Съставки
- 400 г телешки ребра
- 1 гл. лук кромид стар
- 2 ск. чесън стар
- 1 бр. червени чушки
- 1 бр. зелени чушки
- 1 стр. праз лук
- 125 г целина
- 3 с.л. олио
- 500 г домати консерва
- 500 г боб консерва
- 1 ч.л. червен пипер лют
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. чубрица
Начин на приготвяне
-
Месото се задушава с 1 ч вода. Изважда се от тенджерата, слага се настрана и бульона се прецежда.
-
Лука и чесъна се обелват и нарязват на ситно. Чушките се изчистват, срязват се на две и после на ивици. Целината се обелва и нарязва на ситно.
-
Олиото се сгорещява в тенджера, зеленчуците се запържват и се добавя бульона.
-
Доматите се нарязват на дребно и се слагат в бульона заедно със сока им, прибавя се и фасула с неговия сос.
-
Подправя се на вкус със сол и пипер. Вари се 12-15 минути.
-
Месото се нарязва и се добавя към фасула. Гарнира се с чубрица.