Зимна салата
минути
порции
сложност
Съставки
- 50 г маслини
- 1 ч.л. сол
- 50 мл зехтин
- 20 стр. див лук
- 200 г сирене бри
- 200 г пушена сьомга
- 4 с.л. оцет винен
- 1/2 бр. салата къдрава
- 100 г домати чери
- 2 гл. лук червен
- 2 гл. цвекло
Начин на приготвяне
-
Цвеклото и лукът се поставят поотделно върху лист метално фолио. Поръсват се със сол и малко зехтин, загръщат се и се оформя топка. Поставят се в тавичка и се пекат във фурната, докато омекнат.
-
В купа се изсипва сока от изпечените зеленчуци, добавят се още зехтин, оцет и сол. Лука и обеленото цвекло се овкусяват с получената смес.
-
Добре е зеленчуците да се изпекат предватително, в хладилника могат да се запазят до 10 дни.
-
Останалите съставки от салатата подредете в плато и се сервира.