Запечена риба с хрупкава коричка
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 стр. див лук
- 8 стр. копър пресен
- 2 с.л. лимонов сок
- 200 мл кокосово мляко
- 2 с.л. каперси
- 1 ч.л. масло
- 8 бр. аспержи
- 4 щипка черен пипер млян
- 2 с.л. рибен сос
- 5 с.л. зехтин
- 1 ск. чесън стар
- 1 с.л. естрагон
- 1 ч.ч. ръжен хляб трохи
- 800 г бяла риба филе
Начин на приготвяне
-
Правят се трохи от стар хляб, смесват се с 3 с.л. зехтин, рибен сос, стрит естрагон, черен пипер. Съставките се смесват много добре.
-
Рибата се покрива и се пече в предварително загрята фурна на 190 С за 20 минути.
-
За соса в 2 с.л. зехтин се задушават ситно нарязания чесън и аспержи.
-
След 2-3 мин се добавя кокосовото мляко и се оставя да къкри 7-8- мин.
-
Сипват се каперсите заедно със соса, ситно нарязания копър и лимоновия сок. Добавя се маслото.
-
Ястието се поднася полято със соса и поръсено с див лук.