Начало > Основни ястия > Заешко задушено с чоризо

Заешко задушено с чоризо

Заешко задушено с чоризо
90
x5
3
90
минути
x5
порции
3
сложност

Съставки

  • 1 заек
  • 4 ч.л. брашно тип 500
  • 1 глава лук кромид стар
  • 6 скилидки чесън стар
  • 200 г целина
  • 250 г моркови
  • 90 г чоризо
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1/2 ч.л. сос Уорчестър
  • 1 щипка универсална подправка
  • 1.40 л бульон пилешки
  • 6 бр. картофи
  • 2 г бял пипер

Начин на приготвяне

  1. Месото се нарязва на големи парчета, овалва се в брашно и се оставя настрана заедно с останалото брашно.

  2. Зеленчуците (без картофите) се нарязват и се поръсват с останалото брашно, след което се слагат в дълбока тенджера и се разбъркват. Добавя се чесънът, мащерката и универсалната подправката, след което се разбърква отново. Добавя се и сосът Уорчестър.

  3. Парчетата чоризо и нарязаните картофи се задушават.

  4. Добавят се месото и бульонът, след което се разбърква.

  5. Готви се бавно на средна към ниска температура. Когато месото е готово, лесно ще се къса с вилица.

  6. Преди сервиране се поръсва с бял пипер.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?