Заешко задушено с чоризо
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва на големи парчета, овалва се в брашно и се оставя настрана заедно с останалото брашно.
-
Зеленчуците (без картофите) се нарязват и се поръсват с останалото брашно, след което се слагат в дълбока тенджера и се разбъркват. Добавя се чесънът, мащерката и универсалната подправката, след което се разбърква отново. Добавя се и сосът Уорчестър.
-
Парчетата чоризо и нарязаните картофи се задушават.
-
Добавят се месото и бульонът, след което се разбърква.
-
Готви се бавно на средна към ниска температура. Когато месото е готово, лесно ще се къса с вилица.
-
Преди сервиране се поръсва с бял пипер.