Заешко на скара със зеленчуци
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Подготвя се и се загрява скарата или грил тигана. Зеленчуците се измиват и нарязват, а патладжанът се оставя, намазан със сол, да се отцеди.
-
Заешкото филе се измива и почиства. Нарязва се на 8 порции. Подправя се със сол и пипер. Поръсва се с 3 с.л. зехин, наситнените скилидки чесън, ситно нарязаната мащерка и стръкчетата розмарин. Оставя се да се маринова, докато се загрява грила.
-
Когато грилът (или тиганът) е нагорещен, парчетата месо се поставят отгоре. Запичат се от двете страни, 5-7 минути на страна. Ако чесънът започне да прегаря, се маха.
-
Зеленчуците се овкусяват със сол, пипер и зехтин. Прибавят се към заешкото, поръсват се с розмарин и мащерка, по желание – с чесън. Запичат се по 2-3 минути от всички страни, като се внимава да несе прегорят.