Начало > Предястия > Яйца на очи в пикантен сос

Яйца на очи в пикантен сос

Яйца на очи в пикантен сос
20
x2
1
20
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Ситно нарязаните гъби, бекон и шунка се задушават в масло. Заливат се с виното, подправят се със сол, черен пипер, магданоз.

  2. Вари се на тих огън, докато остане на масло.

  3. Във вряща подсолена и подкиселена вода се счупват яйцата.

  4. Вари се на слаб огън, докато белтъкът забули жълтъка. Яйцата се изваждат с решетъчна лъжица. Слагат се върху филийките, които са предварително изпържени.

  5. Залива се със соса.

    Снимката е илюстративна.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?