Начало > Предястия > Карамелизиран лук с бри

Карамелизиран лук с бри

Карамелизиран лук с бри|escape
Източник: foodphotography.bg
55
x4
1
55
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Вкусният КРОМИД ЛУК за тази рецепта е закупен от BILLA. В периода 13.07-19.07.2017 в BILLA има промоционална кампания на кромид лук от градината в село Милево (Пловдивско).

  2. Почистете лука и нарежете надлъжно на филийки с дебелина 3-4 мм

  3. В голям тиган загрейте зехтина и маслото, сложете лука и посолете. Разбъркайте, покрийте с капак и гответе 15 минути на средно силен огън, като разбъркате 2-3 пъти.

  4. Махнете капака, добавете захарта, виното и мащерката. Увеличете котлона, за да се изпари алкохола и гответе 5-6 минути.

  5. След като виното се изпари, намалете котлона, и гответе 20 минути, като бъркате често, за да не започне лука да се пържи.

  6. Нарежете багетата на филийки и печете 8-10 минути в предваритено загрята до 190 градуса фурна.

  7. Сложете нарязаното на филийки сирене бри върху хляба и печете още 3-4 минути.

  8. Поднесете като върху всяка филийка сложите от карамелизираният лук и поръсите с листенца мащерка.

Стоян Георгиев

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?