Почистете лука и нарежете надлъжно на филийки с дебелина 3-4 мм
В голям тиган загрейте зехтина и маслото, сложете лука и посолете. Разбъркайте, покрийте с капак и гответе 15 минути на средно силен огън, като разбъркате 2-3 пъти.
Махнете капака, добавете захарта, виното и мащерката. Увеличете котлона, за да се изпари алкохола и гответе 5-6 минути.
След като виното се изпари, намалете котлона, и гответе 20 минути, като бъркате често, за да не започне лука да се пържи.
Нарежете багетата на филийки и печете 8-10 минути в предваритено загрята до 190 градуса фурна.
Сложете нарязаното на филийки сирене бри върху хляба и печете още 3-4 минути.
Поднесете като върху всяка филийка сложите от карамелизираният лук и поръсите с листенца мащерка.