Нарежете тиквичките на тънки ленти с белачка за зеленчуци, без да ползвате частта със семената. Посолете с 1 ч.л. сол, разбъркайте и оставете да постоят за 20 минути.
Попийте отделената течност с домакинска хартия и прехвърлете в голяма купа. Залейте със зехтина и поръсете с настърганият пармезан. Подправете с черен пипер и разбъркайте добре.
В тава покрита с хартия за печене оформете 4 гнезда, поръсете с галета и печете 15-17 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Извадете тавата от фурната, счупете по едно яйце отгоре и поръсете с малко червен пипер. печете още 3 минути.
Сервирайте тиквичките със сирене котидж, печена червена чушка и листа пресен риган.