Тройно панирано пиле
минути
порции
сложност
Съставки
- 4.50 ч.ч. брашно тип 500
- 1.50 ч.л. чесън на прах
- 1 с.л. черен пипер млян
- 1 с.л. червен пипер
- 1 ч.л. сол
- 2 бр. яйчен жълтък
- 300 мл бира
- 450 мл олио
- 1.30 кг пилешко филе
Начин на приготвяне
-
В средна купа се смесват 3 чаши брашно, чесън на прах, 1 ч.л. черен пипер, червен пипер.
-
В друга купа се слагат останалото брашно, сол, 1 ч.л. черен пипер, жълтъците и бирата. Може да се добави още бира, ако сместа се плучи гъста.
-
Олиото се загрява на 175 С. Всяко парче пиле се намокря с вода, след това се овалва със сухите съставки. Излишното количество се изтръсква и след това се овалва в мократа панировка. Накрая пилето се слага още един път в сухата панировка.
-
Пилето се слага внимателно в горещото олио. Пържи се за 15-18 минути, или до получаване на кафява коричка. По-малките парчета, ако има такива, ще са готови за по-кратко време.
-
Изважда се и се слага на хартия, за да се отцеди излишната мазнина.