Начало > Основни ястия > Тройно панирано пиле

Тройно панирано пиле

Тройно панирано пиле|escape
50
x6
1
50
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. В средна купа се смесват 3 чаши брашно, чесън на прах, 1 ч.л. черен пипер, червен пипер.

  2. В друга купа се слагат останалото брашно, сол, 1 ч.л. черен пипер, жълтъците и бирата. Може да се добави още бира, ако сместа се плучи гъста.

  3. Олиото се загрява на 175 С. Всяко парче пиле се намокря с вода, след това се овалва със сухите съставки. Излишното количество се изтръсква и след това се овалва в мократа панировка. Накрая пилето се слага още един път в сухата панировка.

  4. Пилето се слага внимателно в горещото олио. Пържи се за 15-18 минути, или до получаване на кафява коричка. По-малките парчета, ако има такива, ще са готови за по-кратко време.

  5. Изважда се и се слага на хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?